Corrientes koloniale stad in Argentinië

In de hoofdstad van de gelijknamige provincie Corrientes, gelegen aan de Paraná-rivier , wonen zo'n 370.000 mensen. Een brug over de rivier verbindt de stad met de naburige stad Corrientes Barranqueras ( Provicie Chaco). In het grootstedelijk gebied van beide plaatsen wonen zo'n 700.000 mensen, het behoort hierdoor tot de meest bewoonde gebieden van het noordoosten van Argentinië. Bij de geografische grens van de Gran Chaco ontdekt u door het subtropische klimaat, typische dier-en plantsoorten. In  de zomer is erg warm en de winter is mild. Op warme dagen zult u in de stad bijna geen mensen vinden. Zij ontspannen aan de oever van de rivier en drinken mate en genieten van de prachtige zonsondergang op de Paraná-rivier.
Bezienswaardigheden Corrientes stad.
Carnaval Corrientes
Ontdek de koloniale gebouwen in het centrum van de stad, die bewaard zijn gebleven ondanks de doorgevoerde moderniseringen. Op Plaza La Cruz vindt u het Santuario de la Cruz del Milagro, een bijna 500-jaar oude kruis, welke volgens de legende diverse pogingen tot brandstichting van indianen heeft doorstaan. De "Monumento a la gloria" ter ere van de Italiaanse bevolking en veel van de historische muurschilderingen over de geschiedenis van de stad bevinden zich in een prachtig schaduwrijk park tussen de straten en Plácido Martínez en Quintana. Kinderen zullen genieten van de kleine dierentuin aan de Avenida Costanera, volwassenen kunnen genieten van een goed uitzicht op de Puente Belgrano en de brug over de Río Paraná. Ook bezienswaardig is de prachtig gerestaureerde koloniale kerk in het klooster 'Convento de San Francisco', waar u  het museum "Museo Francisco" kunt bezoeken. Andere bezienswaardigheden zijn het theater "Juan de Vera", het Historisch Museum van de provincie en het Museo de Bellas Artes (Museum voor Schone Kunsten).
Beroemd is de spectaculaire carnaval in Corrientes, u kunt het een beetje vergelijken met de carnaval in Río de Janeiro. Tienduizenden mensen bezoeken het schouwspel.
Verken tevens de natuurlijke wonderen van het noorden van de provincie Corrientes.
Reserva Provinciale Esteros del Ibera
Capibara

Het enorme wetland met zijn unieke landschap biedt onderdak aan vele planten- en diersoorten. Waterplanten, drijvende eilanden, brulapen, otters, capibara's, kaaimannen (alligator), langharige wolven, meer dan 300 soorten vogels en nog veel meer wachten op u!.Vanuit Colonia Pellegrini kunt eenvoudig individueel een tour organiseren.

Parque Nacional Mburucuyá
Ongeveer 180 kilometer ten zuidoosten van Corrientes vindt u het Parque Nacional Mburucuyá, met tevens een grote verscheidenheid aan bossen, planten en dieren. Twee wandelpaden voeren door het park, het park heeft tevens een bezoekerscentrum.
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Argentinië excursies, tickets en bezienswaardigheden