Jujuy Argentinië

San Salvador de Jujuy ligt in een prachtige vallei op 1.240 m boven de zeespiegel, daar waar de Río Grande de Jujuy en de Río Xibi Xibi samenkomen. De hoofdstad van de provincie Jujuy wordt te vaak over het hoofd gezien door reizigers. Veel toeristen laten de stad Jujuy voor wat het is en brengen eerder een bezoek aan de beroemde stad Salta, maar deze stad van ongeveer 270.000 inwoners en het zeer aangename klimaat ("eeuwige lente") biedt een aantal attracties.
Attracties Jujuy: Ontdek de Plaza Belgrano met de goed bewaarde koloniale kerk, de Iglesia Catedral en de ambachtelijke markt. Aan de noordelijke rand van de Plaza Belgrano vindt u het Oude Stadhuis (Cabildo) met het politie museum. In het "Museo Histórico Provincial" kunt u zich laten informeren over de geschiedenis van de regio, o.a. over de dood van de vroegere held generaal Juan Lavalle. Wandel eens door de "Mercado del Sur", een levendige markt in Jujuy gelegen in de buurt van het busstation. Men kan er zelfs cocabladeren kopen. U kunt ook gerust een duik nemen in één van de koninklijke bronnen van de "Termas de Reyes", net buiten de stad gelegen. In het warme, mineraalrijke water, temidden van een indrukwekkend berglandschap, kunt u echt ontspannen.

Quebrada de Humahuaca

Attracties in de omgeving (San Salvador de) Jujuy: Bewonder de grot van Quebrada de Humahuaca, die door de UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst, het is wereldberoemd door het prachtige kleurenspel. In kleine dorpjes wonen de vriendelijke Quechua boeren. Een bezoek aan de Quebrada de Humahuaca kunt u het beste in de ochtend brengen, want later op de dag wordt het erg heet. Het dorp Humahuaca (130 km ten noorden van Jujuy) is voor fotografen een droom. (lemen huizen, geplaveide straatjes, mooie pleinen). De enorme zout lagune "Monumento Natural Laguna de los Pozuelos" op bijna 4000 m boven de zeespiegel, biedt plaats aan diverse vogelsoorten o.a. flamingo's, meerkoeten en ganzen. Dit gebied kunt het beste bereiken met een huurauto.
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Argentinië excursies, tickets en bezienswaardigheden