Salta Argentinië

De hoofdstad van de provincie Salta  is gelegen in de Valle de Lerma aan de Andes uitlopers. Salta is beroemd vanwege het koloniale centrum en de fantastische omgeving. De stad heeft bijna een half miljoen inwoners en heeft veel bezienswaardigheden, ook het nachtleven is interessant.
Salta bezienswaardigheden:
Salta Complejo Teleferico
Geniet van een adembenemend uitzicht over de stad en breng een bezoek aan de beroemde kabelbaan "Complejo Teleferico" van Parque San Martin naar de top van San Bernardo. "Museo Antropológico Juan M. Leguizamon" toont interessante collecties van aardewerk uit de Tastil ruïnes. Pak een vrije tafel in de drukke Plaza 9 de Julio en kijken naar de actie om u heen. Veel van de interessante gebouwen vindt u in de nabijheid van de Plaza 9 de Julio. Een helder witte gebouw is het klooster "Convento de San Bernardo",waarvan de ingang is versierd met een uit Algarrobo hout gesneden deur. In het "Museo Histórico del Norte vindt u oude meubels, geld, religieuze en moderne kunst en oude door dieren getrokken voertuigen. Kunstliefhebbers vinden in het "Museo de Arte Contemporáneo" hedendaagse kunst van Argentijnse en internationale kunstenaars.
Attracties in de omgeving van Salta
Tren a las Nubes een van de meest schilderachtige spoorlijnen van de wereld loopt van Salta over 31 stalen bruggen, 13 viaducten en diverse tunnels tot de brug La Polvorilla. Geniet van een comfortabele, onvergetelijke reis in de "Tren a las Nubes" (trein naar de wolken).

Valles Calchaquíes
Valles Calchaquíes: prachtige natuurlijke landschappen en unieke culturele en historische stadjes wachten op u in de dalen van Valles Calchaquíes. De stad Salta is een geweldige uitvalsbasis om te reizen naar dit unieke gebied.
Quebrada de Cafayate, een fascinerende kloof. Ontdek ook de wijngaarden rond het dorp Cafayate, rusttig met een plein, cafés en een goede toeristische infrastructuur.
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Argentinië excursies, tickets en bezienswaardigheden