Buenos Aires in 24 uur

La Boca
Als u slechts een dag verblijft in Buenos Aires, kunt u toch in 24 uur Buenos Aires verkennen. Ik heb voor u een route uitgezet, die ik tijdens mijn eerste bezoek aan Buenos Aires ook op aanraden van mijn schoonfamilie heb gevolgd.
U begint om 08:00 uur bij de Obelisco, Plaza de Mayo. De Obelisco is het belangrijkste symbool van de stad, gebouwd ter ere van de oprichting van Buenos Aires. Het is gelegen op de kruising van de Avenida 9 de Julio en de Avenida Corrientes. Vandaar loopt u oostwaarts langs de Avenida Presidente Roque Sáenz Peña en maakt u een foto van het regeringsgebouw, Casa de Gobierno, meer bekend als Casa Rosada en het Palacio de Tribunales. Aan het einde van de Diagonal Norte  komt u op de Plaza de Mayo, het plein van de bekende dwaze moeders, hier wordt nog vaak terug gedacht aan de belangrijkste politieke gebeurtenissen in de geschiedenis van Argentinië. Wandel over het plein en u zult een aantal van de belangrijkste gebouwen in de stad vinden.
Om 11:00 uur komt u aan in San Telmo. Na een bezoek aan het Plaza de Mayo gaat u te voet verder, door de calle Bolívar zuidwaarts tot aan Cabildo, naar het historische hart van de stad, de thuisbasis van enkele van de oudste gebouwen, zoals la Manzana de las Luces en de kerk Iglesia de San Ignacio.
De wandeling gaat verder via calle Defensa, steeds zuidwaarts, parallel aan de calle Boliva, naar de naburige wijk San Telmo en de markt op het plein Plaza Dorrego. De markt wordt overigens alleen op zondag gehouden.
Om 12:30 uur zijn we aangekomen in La Boca. In La Boca tonen, muzikanten, dansers en schilders hun werk. Om een bezoek te brengen aan de pittoreske wijk ten zuiden van de stad, kunt u het beste de toeristische bus nemen, bij halte 5, gelegen aan de  Avenida Paseo Colón, aan de overkant van de Avenida Independencia. Stap uit bij halte 9 bij  Caminito (kleurrijke huisjes) en de bekende straat calle museo de La Boca. Hier bent u te midden van de muzikanten, tango dansers, levende standbeelden en de kleurrijke huizen.
Om de route te vervolgen kunt u het beste terug gaan naar halte 9 .  U bereikt vervolgens om 14:00 uur Puerto Madero, stap uit bij halte 11 echt in het centrum van deze wijk. Hier kunt u gerust een pauze inlassen, wandel over de bekende brug en neem een lunch en probeer een heerlijk gerecht met Argentijns rundvlees.
Neem vervolgens opnieuw de toeristische bus en u zult om 17:00 uur aankomen in Recoleta, een van de meest vooraanstaande wijken in de stad. U bereikt Recoleta via de bossen van Palermo en de wijk Belgrano, stap uit bij halte 24. Hier vooral aristocratische woningen en paleizen en prachtige pleinen, natuurlijk de bekende begraafplaats (Evita Peron) cementerio de la recoleta en het beroemde café La Biela gelegen tegenover de begraafplaats.
Aan het eind van de dag om 19:00 uur bereikt u Palermo. Het gebied van kunst, design en gastronomie.
hier kunt u winkelen, een kopje koffie drinken in een van de kleine bars en dan de dag afsluiten met een heerlijk diner.
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Argentinië excursies, tickets en bezienswaardigheden